Ijsthee

Wie kent het niet?

Lekker verfrissend.

Meestal gemaakt van zwarte thee extract, suiker en kunstmatige smaakjes.

In flessen in de koelkast. Klaar voor gebruik.

Wij maken het liever zelf. Ook jij kunt dat!

Welke melanges?

Wij gebruiken Anne`s thee melanges voor de lekkerste ijsthee.

Doordat onze melanges bulken van het fruit, kruiden, en specerijen heb je weinig méér nodig dan water.

Onze melanges bevatten echte volle smaken die van nature al zoet kunnen zijn.

Suiker heb je tenzij je dat zelf wenst niet meer nodig.

Ga je mee next level ijsthee maken?



Klassieke methode

Ijsthee gemaakt van warm gezette thee die na het zetten wordt afgekoeld in de koelkast.

10 gram thee per liter water. 10 minuten laten trekken.

Serveren met ijsklontjes en verse garnering.

Welke melanges?

Alle Anne`s thee melanges behalve de Spicy Chai, Hot Toddy en Appel Punch spices.

Verder zijn alle Anne`s thee melanges geschikt om ijsthee van te maken.



Instructie

- Doe de thee in de gaasbol/in de theefilter

- Hang deze in de karaf of pan

- Giet het hete water erbij

- Laat de thee 10 minuten trekken

- Verwijder de thee en dek de karaf of pan af

- Zet de karaf/pan in de koelkast en laat afkoelen tot ijskoud

- Garneer met ijsklontjes en de aangegeven ingrediënten

Extra zoeten kan maar hoeft naar onze mening niet. Zoeten doe je naar smaak met rietsuiker. Deze suiker los je op in de nog warme thee.

Ijsthee Gulle Dorstlesser

Nodig voor 1 liter ijsthee `Gulle Dorstlesser`


- 1 liter water wat net van de kook af is

- 10 gram Anne`s thee Gulle Dorstlesser

Garnering: schijfjes citroen, tak citroenmelisse, bevroren druiven.

Ijsthee Zomers Zoet

Nodig voor 1 liter ijsthee `Zomers Zoet`


- 1 liter water wat net van de kook af is

- 10 gram Anne`s thee Zomers Zoet

Garnering: Rozenblaadjes, bevroren aardbeien, partjes appel

Ijsthee Frisse Bries

Nodig voor 1 liter ijsthee `Frisse Bries`


- 1 liter water wat net van de kook af is

- 10 gram Anne`s thee Frisse Bries

Garnering: takken verse munt, schijfjes citroen, bevroren bosbessen.




Ijsthee Casablanca

Nodig voor 1 liter ijsthee `Casablanca`


- 1 liter water wat net van de kook af is

- 10 gram Anne`s thee Casablanca

Garnering: gekneusde muntblaadjes, ijsblokjes gemaakt van deze thee.

Ijsthee Cote `d Azur (icetea green)

Nodig voor 1 liter ijsthee `Cote `d Azur`


- 1 liter water wat net van de kook af is

- 10 gram Anne`s thee Cote `d Azur

Garnering: schijfjes sinaasappel, bevroren blauwe druiven, verse munt.

Maar ga vooral ook eens experimenteren met alle andere Anne`s thee melanges.