Anne`s Land thee

Lokaal, inheems, biodiversiteit.

Het terug brengen van bloeiende bermen en slootkanten, de aanleg van houtwallen, verwilderde stukken bos creëren, heideland terugbrengen,

het aanplanten van boomgaarden, en het inzaaien van insecten trekkende planten.

Hot topics die bij steeds meer boerderijen, landerijen en beheren een hoofdrol spelen naast de dagelijkse beslommeringen.

Bijenboerderijen, veehouderijen, tuinders, kruidentuinen, pluktuinen, opengestelde bossen en landgoederen.

Ze gaan steeds vaker over naar een bijverdienste in de vorm van een (boerderij - land) winkel.

Daarom ontwikkelde Anne van Anne`s thee een aantal melanges die samengesteld zijn uit planten, kruiden, zaden, vruchten en bloesems die én inheems en/of een reststroom zijn, de biodiversiteit bevorderen én natuurlijk de bijen, hommels, kevers, kleine knagers en vlinders blij maken want zowat alle ingrediënten zijn echte traktaties voor deze diertjes.

Bij de meeste verkooppunten zal deze lijn gewoon Land thee heten.

Bij andere dan weer Boerderij thee of Blije Bijen thee. Afhankelijk van wat voor (boeren)bedrijf of winkel het is.Kr = op basis van kruiden, vruchten, specerijen en bloesems. Bevat geen theïne/caffeïne.

Weiland thee Kr

Volle zon, gras, bijen, vlinders en hommels die elkaar verdringen om van de honingklaver en het duizendblad te snoepen. Loop langs de rand van de weide maar kijk uit voor de bloeiende brandnetels!

Bosrand thee Kr

Schaduwplekken, vochtige humus, dennennaalden en ingedroogde rozenbottels en vlierbessen. Een rijke voedingsbodem voor allerlei knagers, vogels en insecten. Geniet van de kleuren van wilgenroosje.

Fruitgaard thee Kr

Zoemende insecten smullend van aardbeien -en vlierbloesems., Vogels duikend naar kersen en op de grond gevallen appels. Blozende aardbeien. Ruik je dat aardbeienblad ook?

Rozentuin thee Kr

Zoete geuren, rustgevende kruiden, een warm hoekje in de tuin, de ideale plek voor jou én de bijen om te ontspannen met de aroma`s van citroenmelisse, citroenverbena en rozen.

De Weiland thee kan (door wederverkopers) ook worden ingekocht in een versie met Yunnan Green (groene thee) erin verwerkt.

De Bosrand thee kan (door wederverkopers) ook worden ingekocht in een versie met Honeybush erin verwerkt.

De Fruitgaard thee kan (door wederverkopers) ook worden ingekocht in een versie met Bai Mu Dan (witte thee) erin verwerkt.

De Rozentuin thee kan (door wederverkopers) ook worden ingekocht in een versie met Groene Rooibos erin verwerkt.

Het is heel normaal dat er kleine stofdeeltjes in deze melanges zitten. Gedroogde kruiden geven meer stof af dan andere thee.

Denk aan de haartjes op bijvoorbeeld brandnetelblad en de micro stampertjes op de bloemetjes van de vloerbloesem. Die breken en veroorzaken `stof`.

Adviesprijs:Beker 50 gram €4,50-€4,95. Zakje 20 gram €2,25-€2,95.